Best Electric Egg Cooker Reviews in 2019 & Buying Guide

Cooking eggs perfectly seems to be a challenge. It looks easy to do a perfect boiled egg but who do it they know the struggle to do. So I came across many types of research and gather information about the best electric egg cooker for your ease.

Since the egg white and the egg yolk have different setting temperatures, and also because the eggs are boiled with an opaque shell around them, which prevents you from having any mode to supervise the progress of the boiling process going on inside the eggs, it is very hard to be able to boil your eggs perfectly, whether it be hard-boiled, soft-boiled or medium-boiled eggs.

What is an Electric Egg Cooker

It’s an electric device that automatically lifts the egg from boiling water. And sometime when the eggs consume or absorb much energy the water inside it gets vaporized again. You can use an egg cooker for a boiled egg, half-boiled egg, scrambled egg and poach. It’s an easy way to cook egg than in stoves.

To help you select the best egg cooker, we have got together 10 best electric egg cooker that we thought is great and have compared their characteristics and functions and also have talked about their pros and cons, through which you will be capable to deliver a clear insight into what sort of egg cookers are available and also what might make them the ace that is unadulterated for you.


Top 10 Best Electric Egg Cooker Reviews


These are our top 10 picks after acquiring much information from different egg cooker reviews. They are briefly detailed below with features and pros and cons.


Dash Rapid Egg Cooker: 6 Egg Capacity Electric Egg Cooker


Dash Rapid Egg Cooker

This product will complete justice to its name by the change of state your eggs apace, that also, with one push of a button. Not solely can it cook your eggs in a lot of shorter time compared to change of state them on the stove, however, it’ll enable you to cook your eggs in versatile ways that, like soft, medium or hard-boiled eggs, boiled or omelets.

Although this perfect egg cooker can cook 6 eggs at a time, it arrives in a very compact design, and considering only a pound, it is complete for a small kitchen or if you have taken up lasting in your campus dorm and are looking for a prompt and easy yet a healthy breakfast choice.

It additionally has helpful options like mechanically move itself off, once the eggs area unit prepared Associate in Nurturing additionally give notice you by an alarm, that permits you to place the eggs within the cooking utensil and target alternative things.

The cooking utensil comes with a cup for activity out the precise quantity of water needed for varying degrees of boiling, that eliminates the necessity of any quite dead reckoning and additionally comes with cookery and dish trays.

The lid of the cooking utensil includes a handle at its prime, that could be a helpful feature to possess, to stay your hands far away from any heat. This cooking utensil is additionally terribly straightforward to wash up since all the components that don’t seem to be electrical will be safely washed in an exceeding dishwasher.

Pros
  • This cooker can cook 6 eggs at a time.
  • Weighing just 1 pound. You can move easily at anywhere.
  • It is an automatic egg cooker. It will off its mechanism when the eggs are ready.
  • The lid contains a handle which will help you hold it and lift it up without heating up your hand.
  • Parts which are not connected electrically can be washed with a dishwasher.
Cons
  • Since its made of plastic it’s not durable like steel made cookers.
F.A.Q

1. Are the eggs easy to peel after boiling?

Ans: Yes. You will be delighted doing it for this product.

2. Can I do this for 2 or 3 eggs? Is there any mark for pouring water for 2 or 3 eggs?

Ans: Water would remain the same for any amount of eggs.

3. Does the tray melt at a certain time?

Ans: Depends on your use. If you pour more water without measuring it can damage the tray.

Dash Rapid Egg Cooker


Elite Cuisine EGC-007 by Maxi-Matic Easy Electric Poacher


Elite Cuisine EGC-007

If you are expecting for a reliable egg cooker that is not entirely effective in cooking your eggs, but also is durable and sturdy, then you might get this egg cooker to be of your liking. You can manipulate up to seven eggs at one time using this cooker, and you can build them into gentle, medium, or hard-boiled depending on how much water is put into the cooker.

The correct measurement of water can be done easily since this cooker comes with a measuring cup, which likewise delivers a piercing pin at its fundament, with which you can pierce a hole onto the conclusion of your eggs for proper boiling and easy removal of the plates.

The egg cooker is really easy to operate, can be switched on with a single button, and is able to automatically turn it off, once the eggs have been faked.

The cooker will also advise you of the eggs being ready, with a buzzer, which implies you do not have to wait and look out your eggs while they are being prepared.

The cooker also offers separate and particular trays for making poached eggs and omelets, and it’s also a scrambled egg maker which will give you versatility in your breakfast selections.

If you are looking for the best egg poacher this won’t be a bad option.

Pros
  • 6 eggs can be cooked at a time properly.
  • A measuring cup is included in the pack for water measurement.
  • The base is made of aluminum which is more effective than plastic.
  • Its automatic features shut the boiling off itself when it is done.
Cons
  • The aluminum base makes this product heavier than other cookers.
F.A.Q

1. Is there any beep sound for alarming when it’s done?

Ans: Yes. There is a loud buzzer which will remind you.

2. Is there any tray for scrambling an egg?

Ans: Yes.

3. I can set 7 large eggs into it? Will it be any problem boiling or cooking 7 eggs at a time?

Ans: You can do it. But make sure you pour the same amount of water in it.

Egg Cooker


Cuisinart CEC-10 Egg Central Egg Cooker


Cuisinart CEC-10

There are several characteristics that are unequaled to this best hard boiled egg cooker from Cuisinart that set this product apart from the many others on the marketplace.

First of all, it delivers a modern sleek design, which cooks it a smashing accession to the aesthetics of a contemporary kitchen.

Second, its lid is constructed of polished steel with a smooth finish, which not alone makes it seem nifty but also imparts its high strength. The interior of the egg cooker is also constructed of stainless steel, which earns it a sturdier product than the other plastic ones.

Third, it causes a large capacity with a two-storied construction and a high power of 600 watts, which permit it to boil ten eggs at one time, which is a neat feature that can spare a great deal of time and endeavor that you expend in the kitchen.

Aside from the above-mentioned impressive features, this egg cooker comes with a measuring cup with which you can evaluate out the exact measure of water that is required to boil your eggs to the desired consistency.

The measuring beaker has a peg at the tail end for making the perfect holes at the egg’s end, to create the cases come off well. To bring out versatility in how you want to take in your eggs, this cooker has a tray with which you can poach 4 eggs at a time and a separate omelet tray with a capability of 3 eggs.

Pros
  • Takes in a streamlined, innovative design which adds to the aesthetics of your kitchen.
  • The lid and the interior are built up of smooth and sturdy stainless steel which is more durable and visually pleasing.
  • It arrives with a beaker for measuring the correct quantity of water for making your eggs hard, mild or medium build.
  • The foot-holds an anti-slip foot to secure the cooker on the counter-top.
  • You can cook poach an omelet as well easily by this.
Cons
  • Since the lid is made of the lid it will become hot while the eggs are cooked.
  • You have to make holes on top of eggs for quick service.
F.A.Q

1. Is it BPA free?

Ans: Yes.

2. Is it providing automatic shut off?

Ans: Yes, you will get a loud tone after the finish.

3. Is it Teflon or stainless steel?

Ans: Its made of stainless steel.

Cuisinart CEC-10


Hamilton Beach 25500 Electric Egg Cooker and Poacher


hamilton beach egg poacher

The Hamilton Beach Egg Cooker helps you cook eggs in a matter of minutes, for fast and easy breakfasts, snacks, side dishes and more. The removable egg tray cooks up to 7 hard, medium or soft-boiled eggs, while the egg poaching tray lets you poach up to 3 eggs at one time.

The included water measuring cup lets you know just how much water to add depending on how you like your eggs – poached or soft, medium or hard-boiled. The underside of the cup even has a convenient built-in egg-piercing instrument.

Pros
  • Can cook 7 eggs at a time.
  • Includes 3 not sticking poaching tray.
  • Measuring cup also included measuring.
  • This egg cooker and poacher can make your favorite recipes including eggs benedict, egg salad, deviled eggs and hard, medium or soft-boiled eggs.
Cons
  • It can drip a small amount of water on the counter.
F.A.Q

1. Can less than 7 eggs be cooked?

Ans: Yes. Make sure you measure water perfectly.

2. How much volt is it?

Ans: I guess 110V.

egg cooker


VonShef 7- Egg Electric Cooker Stainless Steel with Poacher & Steamer Attachment


vonshef 7 egg boiler instructions

With a streamlined design, stainless steel exterior, and a matt stainless steel heating plate, you’ll be making hard-boiled eggs in style with this countertop cooker. It’s an automatic egg cooker which holds an automatic power-off, over-temperature protection, and light that proves that the unit is on.

When the water has boiled away, the eggs are served, and the unit shuts off automatically. This has seven eggs for boiling and you can opt to make soft-, medium- or hard-boiled eggs based on the quantity of water applied.

They’ll be answered in 8-10 minutes, which is a good deal faster than cooking on the range. This also includes supplements for making poached eggs or for steaming.

Pros
  • Heating Plate is made of Stainless steel.
  • Easy to Wash.
  • Safe automatic power on-off system.
  • Indicator light indicates the unit is operating and power will be turned off automatically when all the water is applied.
Cons
  • As there is no strong barrier in the cooker you have to be careful moving this to different places.
F.A.Q

1. Is the tray attached to the base machine?

Ans: Yes, it’s attached to the base. If you are caring for wash it does not need a wash.

2. Is there any plastic part used to boil eggs?

Ans: Only the rack which is holding it is made up of plastic.

3. Is it dishwasher free?

Ans: I recommend you to hand wash only.

egg cooker


KRUPS F23070 Egg Cooker with Water Level Indicator


KRUPS F23070 Egg Cooker

This egg cooker has an innovative pattern that is refreshing among the other cookers with dome-molded patterns. The cooker has an egg holder that can be transferred easily and can be utilized to boil 7 eggs simultaneously.

The cooker comes with a narrow measuring cylinder which can be utilized to accurately measure out the quantity of water needed to cook your eggs to the desired hardness. Not alone can you boil eggs with this stylish cooler, but you can also make poached eggs and omelets, with a lot less oil compared to producing them using a frying pan.

When the eggs are ready, the machine will alert you with a buzzer and you can either reverse the car off or change it to a mode where it will go on your eggs warm for as long as you desire.

This is a singular characteristic of this machine which you can find great useful at busy hours during the break of the day when you induce to go to something else before peeling your boiled eggs but you also want them to remain tender.

This theme of the machine is projected in such a manner as to permit the power cord to be wrapped around it neatly, which helps the cooker to be stacked away neatly on your kitchen, without causing any mess.

Pros
  • The cooker has an advanced design with handles on the side, which is discrete from the more common dome-formed patterns.
  • ​You can boil 7 eggs at a time and cook them into delicate, hard or medium-boiled, by changing the amount of water.
  • There is buzzer to notify you.
  • It possesses a unique feature by which you can adjust the cooker to a mode where it will prevent the cooked eggs warm for as long as you desire.
  • ​The power cord can be wrapped around the base neatly.
Cons
  • This Cooker can’t turn off itself. It will just notify you.
F.A.Q

1. Is it easy to peel off the shells of eggs after boiling?

Ans: Absolutely.

2. How long does it take to hard boil?

Ans: Approximately 15 minutes.

3. How long the Buzzer sounds?

Ans: Until you take action.

Egg Cooker


Dash DEC012RD Deluxe Rapid Electric Cooker


dash deluxe rapid egg cooker

If you need to prepare a dozen eggs at a time, this is the cooker for you. You can form soft-, medium-, or hard-boiled eggs, or you can cook up to seven poached eggs in a single spell. The included omelet tray can be used in omelets or scrambled eggs.

If you require still more versatility, you can apply this to steam tortillas or vegetables. Especially cooking soft boiled eggs is easy in it than others.

This causes an auto shut-off, and then you don’t necessitate to be there when the eggs are served. This example arrives in crimson or black; if you don’t ask to manipulate as many eggs or require a more compact cooker, there’s a similar appliance that will cook seven eggs at a time.

Pros
  • Can cook up to 12 hard, medium, soft boiled egg, individual omelet, poached and scrambled eggs.
  • Provides a poaching tray, omelet bowl, egg holder trays, measuring cup, recipe book.
  • All non-electric part is dishwasher free.
  • The auto shut off and the buzzer will alert you when your eggs are ready to serve.
  • Measuring Cup includes the measurement of water for soft, medium, and hard-boiled egg.
Cons
  • Less than 6 eggs won’t work in it.
F.A.Q

1. Can it shut off auto?

Ans: Yes. It will buzzer and shut off automatically.

2. how long it takes to boil 12 eggs?

Ans: It will take between 16 minutes.

3. Egg piercer provided?

Ans: Yes.

egg cooker


Chefman Electric Egg Cooker/Boiler, Rapid Egg-Maker, Egg-Steamer & Poacher


 

Chefman Electric Egg CookerThis is a reliable egg cooker with an interestingly designed base. The cooker is fitted with all the characteristics you could for in a great egg cooker. What we particularly love about this egg cooker is the fact that it can still be used to cook vegetables using steam.

Hence if you desire to create a more balanced meal with some greens included in it, you can do so, if you have this cooker. You can boil up to 6 eggs in a matter few minutes using this cooker and you can as well opt to get the tough, soft or medium, by measuring the right amount of water with the measuring cup that comes with the machine.

When the eggs are ready, the machine will work itself off on its own and alert you with a sound. Moreover, this cooker can help you hold your eggs in different ways, such as poached eggs, using the tray that comes with this cooker. Another handy feature of this cooker is that all of its non-electric components are safe to be laundered in the dishwasher.

Pros
  • 6 eggs can be cooked at a time.
  • Measuring cup included with a proper marker of the amount of water.
  • The non-electric parts of this cooker can be washed using the dishwasher.
  • Automatic shut off system included.
  • Another unique feature of it that ​Not only can you prepare eggs using this machine, but you can as well utilize it to steam other food items such as vegetables.
Cons
  • It is not durable like stainless steel since it made up of plastic.
F.A.Q

1. Is it made in USA?

Ans: No. It’s made in China.

2. will it works for Jumbo eggs?

Ans: No. It is useable only of small and large eggs.

3. Is this BPA free?

Ans: Yes.

Chefman Electric Egg Cooker


Maverick SEC-2 Henrietta Hen Egg Cooker


Maverick SEC-2 Henrietta Hen Egg Cooker

This adorable egg cooker is decorative enough to pull up stakes on your counter all the time, yet if you don’t cook eggs every day. While the cast is fun, it’s a well-designed appliance that boils or poaches eggs easily.

It can poach up to four eggs at a time, or cook up to seven eggs in their shields. Operation is easy simply to add water to the marked level for soft-, medium-, or hard-boiled eggs, plug it in, and let the product do all the work. A piercing pain prevents shells from cracking.

When the eggs are performed, the hen chirps to alert you, with a sound that different from all the other beeps in your kitchen. For easy cleaning, all of the hard plastic is dishwasher safe, but since you’re only using water, they’re just as easy to quickly wash by hand.

Pros
  • Unique look in hen shaped.
  • Boil up to 7 eggs at a time in one tray.
  • Poaching tray holds 4 eggs so 4 eggs can be poached in a single time.
  • Without an electric part, all parts are dishwasher safe.
  • Measure only 7 by 7 and ½ inches.
Cons
  • Durability is weak since made up of plastic.
  • Automatic shut off system is not included.
F.A.Q

1. Sometimes it doesn’t chirp or don’t notify me when it’s done? Is this a product problem or other issue?

Ans: No idea. You should change the product to get a new one.

2. How to get the poached eggs from the cooker?

Ans: There is a handle on the rack simply just lift it up and serve on the plate.

3. Is there any non-stick part?

Ans: No idea.

Electric Egg Cooker


SimpleTaste Capacity Electric Egg Cooker


SIMPLETASTE Egg Cooker

This is a simple yet adorably designed egg cooker with a stainless steel heating plate inside the base, which not just causes the cooking of your eggs faster but also is easier to clean and is extremely durable. You can boil up to 7 eggs at a time using this cooker and also move around them into boiled eggs or omelets according to your taste.

Whether you like your boiled eggs hard, soft or medium, you can easily do so by adding the correct sum of water using the measuring cup that gets with the cooker.

What we also love about this product is that its plastic components are made of BPA free plastic, which means you and your family’s health is safe from whatever kind of toxic chemicals.

The automobile can also automatically turn itself off once the eggs have been manipulated, and also notifies you with a nice chime, which means you can run low and relish a cup of coffee or focus on something else while the eggs are being manipulated.

Pros
  • Design is simple and compact.
  • 7 eggs can be boiled at a time.
  • All the plastic parts are BPA free.
  • The lid is transparent you can check the boiling of eggs with your eyes
  • Every part can be dismantled and hand washed.
  • Stainless steel base plate makes cooking faster.
Cons
  • Durability is not like other cookers.
F.A.Q

1. Is there any attitude problem?

Ans: No, you can use the same amount of water everywhere.

2. Did anyone face the light issue? Mine just not coming on

Ans: Yes, that light is just a waste.

3. All the plastic parts are BPA free?

Ans: Base is BPA free but the cover contains a slight amount of BPA since its made of PC.

SIMPLETASTE Egg Cooker


Guide Before Shopping The Best Electric Egg Cooker


best electric egg cooker buying guide

With all the info regarding what type of electric egg cookers is available on the market with their characteristics and functions compared, you are certain to have come across some products that grabbed your attention.

But earlier you get your mind on one, it is essential to receive insight about a few factors that are important to know before purchasing an automatic egg cooker, which we will be talking about in the following segment.

Egg Holding Capacity

It is one of the main factors to use an egg cooker. Egg cooker can cook multiple eggs at the same time. Likewise, the trays for poaching eggs and making omelets can have varying capacities, then make certain that you hold it out to suit your demands.

The Material of the Product

Egg cookers are usually constructed of plastic, aluminum, stainless steel or combinations of these. The eyelid is usually cleared of plastic and the base has an inner heating plate which is formed of a heat-conducting material.

Plastic lids can have advantages like they are light, will not turn excessively hot, and tend to be transparent, permitting you to find out what is going on within the cooker.

But the downside of plastic is that they do not look sleek and are not equally durable as steel. Some other significant thing to be thought about plastic cookers is whether they are complimentary of any toxic chemicals such as BPA since many of the components will be occurring in direct contact with your food. Steel or aluminum egg cookers are durable, but they can heat up during the cooking process and then it should be kept far from children’s reach.

Cooker’s Size

The size of egg cookers does not vary greatly, but it is just to see an egg cooker that will not take up too much space on your kitchen counter and has a compact design where you can stash away all the extra supplements such as the measuring cup, the trays and the power cord inside, once you are practiced practicing it, hence that it fits nicely in your kitchen storage area and does not make it look disorganized.

Design

You might also ask to see the overall pattern that comes with the gimmick. Some come with compact design and that makes them space-saving and gentle to transport and to lay in when not in usage. So, if you are more concerned about space, then you should look at the invention that arrives with the cooker.

Timer Feature

The timer is an important feature since it makes cooking easier. If you want to prepare your eggs perfectly whether too soft, hard, or medium boiling level, you require to deliver a device with an inbuilt timer and the good thing is that, a number of products above if not all come with a timer. In accession to that, you should likewise look into the buzzer feature that will alarm you when the eggs are ready.

Buzzers or Alarms

Egg cookers would not have been so useful if you had to stand and look out the cooker do its task, waiting for it to stop so that you can get the eggs out since this would be the same as you patiently waiting for the eggs to be seethed in a pan on the stovetop.

What causes the ultimate time-savers in your kitchen is egg cooker auto shut off feature to automatically turn themselves off when the eggs are ready and alert you in a visual or an audible way so that you will know that the eggs are ready.

A few egg cookers do not possess the power to turn themselves off and merely experiences an alarm to notify you and some cookers will only turn themselves away without any alarm, whereas some can execute both.

Safety

This is another consideration to realize when taking your electric egg cooker. You need something that can be safe to use and with that, you need to mark off on auto shut off feature for that works to retain the device away when the water level is low or when the eggs are ready.

The cover or lid should also be opened after waiting for a short while when the cooker notifies you of the completion of the cooking so that all the steam has come out before you spread out the lid.

The eggs also have to be pierced at the wider end, using the piercing pin that is constructed on the groundwork of the measuring cups, which is necessary to prevent the eggs from bursting inside the cooker can cause a great deal.

One time you maintain proper safety precautions and adopt the instructions given in the manual of your cooker, you will be safe using the egg-cooker all the time.

Other facts

Some other thing when it comes to selecting one of the best electric egg cookers is to see what it can cause. Cause you want a versatile cooker for preparing poached, omelets, hard, easy, or medium-boiled eggs? Or the one that can also serve for steaming vegetables? With all that, you need to live with the choice that can perform what you would want to attain from your cooking.

 

 


Final Words


All you need to do is to recollect about the features, design and the functions that you are looking for in your egg cooker and then compare it to the amazing products on our list and you are certain to obtain at least one product that is a perfect mate for you. After buying the best egg cooker for your kitchen, you and your family can enjoy all the delicious and healthy egg poachers and dishes that you have been looking forward to for so long.

 

 

 

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply:

© 2019 | FindsReview.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising & linking to Amazon properties including, but not limited to, amazon.com